photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects

HIGHGATE BOWL

The project aims to explore the possibilities of this forgotten piece of the city, and how it could be rediscovered and re-appropriated by introducing a series of small scale interventions. The language of the existing horticultural glasshouse mainly the frame and panel construction informed the approach for the interior. Translated from a industrial modulation into a more refined plywood skin, it forms a series of furniture pieces or rooms which are intended for the display of exhibits but also to line and structure the visitors experience. The team consisting of architects, structural engineers, landscape architects, artists, artisans and craftsmen have combined to make this project. This interdisciplinary approach was pivotal for creation the pavilion and gardens.