photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects

LONG LANE

It is proposed to demolish the existing warehouse building and rear extension and construct a contemporary replacement building with an elegant design comprising brick and glazed ceramic tiles to match with the surroundings. Since there is a distinct difference in levels between the highway and the ground level of the existing building the building will host an extension of single storey basement and associated alterations. A particular attention would be given to brickworks, in order to develop different perceptions of the new building and to play with references to the existing context. The layouts inside, the precision of the design, as well as the inclusion of double height spaces, endows the four apartments with a sense of a generous space, and give its dwellers a strong feeling of fluidity and freedom.

Location: Finchley
Status: Tender
Budget: Undisclosed
Area: 0.1 Hectares