photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects

OXFORD GARDENS

The proposal is to extend the existing property, a new stepped addition complete the transition between the different levels of the house and the garden at the rear, the new extension it is composed by the intersection of two volumes, which slip provides new external spaces such as stairs, terrace and courtyard towards the garden.Internally the new extension works as a way to amplify the relation of the existing property with the outside; by providing large windows towards the garden we intensify the internal light condition of the property and create the circumstances to hosts new spaces such as living, dining and bedroom.In terms of materiality the new extension engage with the strong character of the existing brick and tiles building, proposing the combine of brick and concrete as a way also to let the extension be distinguished as it is, a contemporary act.

Location: Oxford Gardens, London
Status: Pre-Planning
Budget: Confidential