photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects photo © Hasa Architects

SOUTHAMPTON WAY

Originally built in the Victorian era, The property is typical of the period; the front elevation is constructed in London stock brickwork, with (originally) timber framed single glazed shop frontage and timber framed sash windows at first floor, under a slate clad butterfly roof behind a parapet.

The proposal introduces a new internal and external configuration of a property.
Fibre Cement is ubiquitous in and synonymous with London and the city’s building typologies. The staggered fenestration adopts the proportions and inherent shifts of solid to void, which frame the proposal; integrating in to its context subliminally and convincingly while distinguishing itself as contemporary. The expanse of glazing allows for a depth in consciousness as one can discern the extent of activity throughout the house from the garden at any one time while the inhabitants have the option of obscuring views in.

Location: Lambeth, London
Status: Completed
Budget: Undisclosed